Recept


Blotkyckling med pasta

1 kg kycklingfile´
1 dl svarta oliver
1 dl grovhackade soltorkade tomater
2 dl ruccola
1 dl parmesan
marinad
2 dl soya
2 dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
dressing
4 msk balsamvinäger
2 msk honung
2 pressade vitlöksklyftor

Marinera de tinade filéerna (jag lät dem ligga 3-4 timmar). De ska täckas till hälften av marinaden. Stek dem sedan i marinaden i 225 grader i 25-30 minuter och låt dem kallna i marinaden.
Ta upp filéerna och skär dem i skivor och lägg dem i en smord form. Strö över soltorkade tomater och hackade svarta oliver utan kärnor. Hit går rätten bra att förbereda innan gästerna kommer.
Gratinera sedan rätten i 200 grader i 10 min. Ta ut kycklingen och häll dressingen över filéerna. Fördela ruccolasalladen över kycklingen och strö på hyvlad parmesan.


Halloumistroganoff


  • 1 dl torra röda linser (ca 2 dl kokta)
  •  200 g halloumi
  •  morötter
  •  gul lök
  •  rapsolja till stekning
  •  2 msk tomatpuré
  •  2.5 dl matlagningsgrädde
  •  2 dl passerade tomater
  •  grönsaksbuljongtärning
  •  1 msk balsamvinäger
  •  1 tsk torkad timjan
  •  1 tsk socker
  •  salt och peppar

Gör så här


  1. 1Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. 2Skär halloumin i centimetertjocka stavar och morötterna i tunna stavar. Hacka löken. Stek löken några minuter och tillsätt sedan morot och halloumi.
  3. 3Tillsätt tomatpuré, grädde, passerade tomater, buljongtärning, vinäger, timjan och ev socker. Sila bort vattnet från linserna och rör ner dem. Koka upp och låt allt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. 4Servera med ris och en blandad sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar